10 Nisan 2009 Cuma

SEBZELİ ORMAN KEBABI

MALZEMELER
  • Yarım kilo kusbaşı et
  • 3-4 tane patates
  • 1 ortaboy soğan
  • 3 tane domates
  • bezelye
  • havuç
  • tuz ,karabiber,yağ
  • iki diş sarmısak
  • maydonoz
HAZIRLANIŞI:

Dikdörtgen borcamın içine folyo serelim. Folyonun üzerine kuşbaşı doğranmış etleri çiğden yerleştirelim. Üzerine kare kare doğranmış patatesleri yayalım. Daha sonra bezelyeleri ve küp küp doğranmış havucları serpelim(ben konserve kullandım). Soğanlari cok ufak olmamak koşuluyla doğrayıp borcamdaki malzememizin üzerine yerlestirelim. Domatesleri de küp küp doğrayıp en üstüne yerleştirelim. Arzu ettiğiniz şekilde istediğiniz baharatları malzemenizin üzerine koyabilirsiniz. En üstüne de sarmısaklari kesip maydonoz koyalım ve malzemelerimizin üzerine bir bardak kadar su gezdirelip, yağını ilave edelim.
Bu islemler bittikten sonra, borcamımızın üzerini de sıkıca folyo ile kapatalım ve orta hararetli fırında etler pişinceye kadar pişirelim.

NOT: Etler pişmez diye endişe etmeyin, pişiyorlar. Ama siz, garanti olmasini isterseniz, onceden haşlanmiş ve kavurulmuş et ile de yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder