MALZEMELER
- 1/2 bardak ılık su
- 1/2bardak ılık süt
- 1 bardaktan biraz eksik sıvı yağ
- 1 yemek kasığı kuru maya
- 1 tatlı kasığı tuz
- 1 yemek kasığı seker
- Alabildigi kadar un
Hamur mayalandıktan sonra,geniş bir alanda bütün hamuru elimizle diktörtgen sekli vererek acıyouz.
Acmiş olduğumuz hamuru,kenarlarından sararak rulo haline getiriyoruz.İki ucundan tutarak aynı istikametlere dogru halat seklini alana kadar kıvırıyoruz.Daha sonra halat seklinde kıvırdıığmız hamurun iki ucunu birlestirerek tekrar aynı kıvırma islemini yapıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve bol susam döküyor orta hararetli fırında uzeri kızarıncaya kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN
AFIYET OLSUN
Deryacim,
YanıtlaSilHayirli olsun sayfan, ilk tarifini gorunce ilk yorumu da ben yazayim istedim.
Bu acmayi tatmis biri olarak denemek isteyenlere gonul rahatligiyla denemelerini tavsiye ediyorum.
Tekrar hayirli olsun arkadasim.
Iffet
Güzel Olmus Beyendim Tarifi aldım mutlaka denicem...
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel bir tarif ama siz ara verdiniz galiba?
YanıtlaSilyorumu görüp yayınladığınıza göre arada bakıyorsunuz...hadi yeni tarifler.....
YanıtlaSilpatateslinin hamuru da aynimi .. kesinlikle ahmete yapmak istiyorum
YanıtlaSil