13 Nisan 2009 Pazartesi

MELEVCAN KAVURMASI


MALZEMELER
  • 1 kilo melevcan
  • 1 soğan
  • tereyağ
  • maydanoz
  • mısır ekmeği (arzu ederseniz)
Melevcanları güzelce yıkadıktan sonra yumuşayana kadar haslıyoruz.



Haşladığımız melevcanlarımızı ateşten alıp soğuk suyun altına tutuyoruz. Soğuk su haşlanmış olan sebzelerin sararmasını önlüyor. Soğuk sudan gecirdiğimiz sebzelerimizin suyunu iyice sıktıktan sonra, ayrı bir tencerede soğanlarımızı kavurup suyunu sıkmış olduğumuz melevcanlarımızı iri iri keserek tencereye koyuyoruz. Ve orta hararetli ateste kavuruyoruz. Ve üzerine maydonoz doğruyoruz.
Bu arada, ayri bir tavada bir avuç mısır unu ile mısır ekmeği yapıyoruz.


Pişen mısır ekmeğini kavurmuş olduğumuz melevcanın içine ufalıyoruz.Karadeniz yöresinde mısır ekmeği ile birlikte tercih ediliyor. Dilerseniz siz sade de yapabilisiniz. Ama ben mısır ekmekli şeklini denemenizi tavsiye ederim.:)

AFIYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder