25 Nisan 2009 Cumartesi

FINDIKLI ELMALI KURABİYE


MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1 paket sana yağ
  • 4 kaşık pudra şekeri
  • yarım limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
İç Malzemesi: 3 elma, 4 kaşık şeker, tarçın, 1 su bardağı dövülmüş fındık

YAPILIŞI:
Kabımızın içerisine ilk önce kabartma tozumuzu koyup, yarım limonu üzerine sıkıp kabartıyoruz. Daha sonra diğer bütün malzememizi ekleyip, azar azar un ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
İç malzememizi hazırlamak için, elmaları rendeleyip ufak bir tencereye alıyor, içine dilediğiniz kadar tarçın, şeker ve fındıkları ekleyerek, şekerler eriyip elmaların rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar alarak, avucumuzun içerisinde açıyoruz. Bir tatlı kaşığı iç malzememizden alip hamurun ortasina koyuyoruz. Hamurun iki ucunu birleştirip yarım ay şeklini veriyoruz..
NOT: İç malzemesini kullanmadan evvel buzdolabında soğutursak, hamurların içlerini doldururken çok kolaylık oluyor..

1 yorum:

  1. En sevdigim kurabiye ama nedense hamurunu bir turlu tutturamam. Buzdolabinda sogutma asamasi mi acaba benim kacirdigim?
    Iffet

    YanıtlaSil