17 Nisan 2009 Cuma

ETLİ NOHUT

MALZEMELER
  • 500 gr. nohut
  • 250 gr.kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • tereyağ
  • pul biber
  • karabiber
Nohutlarımızı bir gece önceden ıslatıyoruz. Etimizi tenceremize alıp suyunu çekene kadar pişirip, daha sonra üzerine su ekleyip yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekmiş olan etlerimizin üzerine,yağımızı ilave edip, ince doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz. Onları kavurduktan sonra üzerine yine doğranmış domateslerimizi ekliyoruz. Domatesler suyunu çekmeye yakın nohutlarımızı da ilave ediyor, biraz daha kavurup üzerine kaynar su koyuyoruz. Ve nohutlar çatalla ezilene kadar pişiriyoruz. Üzerine baharatlarını koyuyor ve servise hazır edıyoruz.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder