1 Mayıs 2009 Cuma

EV PİZZASI



MALZEMELER
  • 1 bardak ılık süt
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • alabildiği kadar un
Üst Malzemesi
  • 2 tane domates
  • 4-5 tane mantar
  • kaşar peyniri
  • 1 dolu kaşık salça
İstediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz.

YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabının içerisine ılık sütü ve mayayı koyup mayanın erimesini sağlıyoruz. Daha sonra şekeri ve tuzu ekliyor yine erimelerini sağlıyoruz. Sıvı yağıda koyup unu azar azar
ilave ederek ele yapışmayacak fakat çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletiyoruz.
Mayalanan hamuru yağlanmış borcama yayıyoruz ve orta hararetli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Daha sonra borcamı fırından çıkarıp sulandırılmış yoğun kıvamlı salçayı hamurun her tarafına yayıyoruz.Diğer malzemeleri de üzerine serip sucuklar kızarıncaya kadar (fazla kurutmayacak şekilde) pişiriyoruz. Pişen pizzanın üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyip kapatmış olduğumuz fırının içerisinde kaşarlar eriyene kadar tutuyoruz.

NOT: Hamuru üst malzemeleri koymadan ön pişirme yapmamızın sebebi, içinin çiğ kalmaması.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder