22 Mayıs 2009 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI


MALZEMELER
  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr şam fıstığı
  • 2 bardak süt
  • 1,5 bardak su
YAPILIŞI
Yağı tencerede eritiyoruz. İçine fıstığı ilave ediyoruz. Üzerine irmiği ilave ediyoruz. İrmiğin rengi kahve rengi olana kadar kavruyoruz. İrmik kavrulduktan sonra ayrı bir kapta önceden hazırladığımız seker, su ve süt karışımını kavurduğumuz irmiğin üzerine döküp irmik suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Suyunu iyice çekmiş olan irmik tatlımızı geniş bir borcama alıp soğumaya bırakıyoruz. Hafif soğuduktan sonra dilimliyor uzerine dondurma koyup servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder