MALZEMELER
- 1 küçük soğan
- 2 büyük domates
- 1 tavuk göğsü
- 5-6 tane iri mantar
- bir miktar sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- maydanoz
Tencereye yağı koyup, tavuk göğüsünü iki parmak eninde uzun şeritler halinde kesiyoruz. Bir miktar tencerede kavurduktan sonra soğanları da piyazlık doğrayıp tavuklara ekliyoruz. Soğanlar ölmeye başlayınca mantarlarıda irice doğrayıp tenceremize ilave ediyoruz. Mantarlar da yumuşamaya başlayınca küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekerken baharatlarını ilave ediyoruz. Yemeğimiz pişip altnı kapattıktan sonra bir tutam maydanozu doğrayıp sotemizin üzerine koyuyoruz. Bir iki kez karıştırıp servise hazır ediyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Deryacim,
YanıtlaSilArtik canim memleketimden tariflerini bekliyoruz.
Iffet
ınsallah yakın zamanda gelıyor ))
YanıtlaSil