- 3 yumurta
- 1/2 bardak pudra şekeri
- 4 bardak un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 250 gr sana yağı
- 4 çorba kaşığı irmik
- Alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp, çok sert olmayan bir hamur yapıyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlıyoruz. Üzerlerine fındık batırıyoruz. Orta hararetli fırında pişiriyoruz.
Önceden şerbetimizi hazırlayıp soğutmaya bırakıyoruz.Şerbetimizin limonunu şerbeti ocaktan indirmeden birkaç dakika önce koyuyoruz.
Fırından çıkmış tatlımızın üzerine şerbet soğuk olacak şekilde döküyoruz. Şerbetini iyi çekmesi için üzerini kaptabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder