24 Mayıs 2009 Pazar

KEŞKEK


MALZEMELER
  • yarım kilo keşkeklik buğday
  • yarım tavuk
  • tuz
  • tereyağ
YAPILIŞI:
Buğdayı çok güzel yıkıyoruz. Kaynatıp bir gece dinlendirmeye bırakıyoruz. Şişmiş olan buğdayın içine yarım tavuğu yerlestirip üzerine iki parmağı geçecek şekilde su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayan tencerenin altını iyice kısıyoruz.
Pişene kadar tencerenin içerisine asla kaşık sokmuyoruz. Suyunu çekene kadar( yaklaşık 1,5 saat ) pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisinden tavukları çıkarıyor,tavukları kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölüyoruz. Pişen keşkeği mikserle iki üç dakika çırpıyoruz. Tavukları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. İki kaşık tereyağı eritip hazırladığımız keşkeğin üzerine döküyoruz.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder