31 Mart 2010 Çarşamba

ÇERKEZ TAVUĞU


MALZEMELER
  • 1 Küçük tavuk
  • 500 gr. ceviz
  • 4-5 diş sarmısak
  • renklendırmek için bir tatlı kaşığı safran
  • bir tatlı kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI
       Tavuğu derin bır tencerede bol su ile haşlıyoruz. Daha sonra suyunu kullanacağız. Diğer taraftan mutfak rabotunda iç cevizleri, sarmısakları ve safranı hamur şeklini alana kadar cekiyoruz.

 Çektiğimiz malzememizi genişçe bir kaba alıyoruz. Çekilmiş cevizleri elimizle yağurmaya başlıyoruz. Bu işlemi cevizlerin yağını çıkarmak için yapıyoruz. Bu yağı daha sonra hazırladığımız yemeğimizin üzerini  süslemek için kullanıcaz ( Dilerseniz  bu aşamayı atlayabilirsiniz.). Haşladığımız tavuğun suyunu ılıtarak yavas yavaş cevize yedire yedire cevizli harcın içine dökuyoruz. Cevizlerin top top olmamasına dikkat ediyerek , ne çok katı nede cok sıvı bır kıvam elde etmeye çalışıyoruz.. Diğer taraftan tavuklarımızı cok ince olmayacak şekilde didiyoruz.  Didilmiş tavuklarımızı da tavuk suyuyla sulandırılıp hazırladığımız harcımızın içine döküyoruz.. Daha sonra da tuzunu ve nar ekşisini ilave edip karıştırıyoruz. Çıkardığımız cevizin yağı ile üzerini süslüyoruz.. 
                                                                                                                                                                
 

18 yorum:

  1. ay tam agzıma layık :)) olsa da yesek simdi :))
    ellerine saglık ablacımm..

    YanıtlaSil
  2. Deniz keske burda olsanda ablanda bize yapsa yesek:))super olurdu.cok guzel olmustu canim arkadasim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık gerçekten güzel görünüyor
    http://mintininmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  4. müthiş güzel görünüyor..hiç denemedim ama benim bildiğim bayat ekmek içi de kullanıyorlar..orjinali böyle de, o yalancısı mı acaba:) sevilay

    YanıtlaSil
  5. bir de nar ekşisi kullanıldığını bilmiyodum..rengini de değiştiriyordur aynı zamanda..limon suyu mu kullanmalıyız nar ekşisi kullanmadımız taktirde..sevilay

    YanıtlaSil
  6. İsmini çok duyduğum ama bir türlü yemek nasip olmayan bir yemek:) denemeye değer...

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.. aynı kayınvalidemin yaptığına benziyor, bizimkilerde Gürcüler bi taraftan..yemekleri çok değişik ve lezzetli,cevizsiz bi yemeklerine rastlamadım :) benide alıştırdı sağolsun çerkez tavuğuna:)

    YanıtlaSil
  8. merhaba derya hanım .çok saglıklı ve lezız tarıfler..ellerınıze saglık.bende hemen ızlmeye aldım...
    gorusmek üzere.zeynep -marıfet ellerımızde
    http://tatlczeynep.blogspot.com/2011/06/kokos-kurabiye.html

    YanıtlaSil
  9. komsucum o kadar leziz yemekler yapiyorsunki ..

    paylassan ortaligi yikarsin

    lutfen paylas bu lezzetli tariflerini

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil