3 Haziran 2009 Çarşamba

SUSAMLI SİMİT


MALZEMELER
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurtanın sarısı (akını üzeri için ayırın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un
  • susam
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayarak simit şeklini veriyoruz. Simit şeklini verdiğimiz hamurları önce yumurtanın akına daha sonra susama batırıyouz. Yağlanmış tepsiye dizip orta hararetli fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN:)

3 yorum:

  1. yaaa ben bunların tadını biliyorum şahaneler :(
    nasıl da geçio bensiz bogazınızdan :(
    aglamak istiorum bende orda olmak istioruuuummmmm :(

    biricik kardeşin deniz

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik canim benim. Buna birazcik da mahlep koyarak dene bak, cok sahane oluyo.

    YanıtlaSil
  3. onerin icin cok tesekkur ederim elif mutlaka deneyecegim..

    YanıtlaSil